
       
         

         
     

    
   

  
  

  

  
 

     
     

  

 
   

  
  

 
  
   

  
  

  
  

  

 
  

    
     

  
  

      
   
    

    
  
  
 

Adult General Education (AGE), Integrated English Literacy and Civics 
Education (IELCE) and Corrections Education (CE) 

2021-2022 Request for Proposal (RFP) 
Questions and Answers 

Posted May 14, 2021 
(Week 2) 

Adult General Education 

Question #1: Can AGE grant funds be used to hire a CTE or workforce training teacher to 
support an IET program? 

Answer #1: Yes. Occupational skills training is a form of workforce training for a specific 
occupation or occupational cluster (a core component of IET). Occupational skills training, as 
defined in CFR 20-680.200(a), means an organized program of study that provides specific 
vocational skills that lead to proficiency in performing actual tasks and technical functions required 
by certain occupational fields at entry, intermediate, or advanced levels. Occupational skills 
training includes training programs that lead to recognized postsecondary credentials that align 
with in-demand industry sectors or occupations in the local area. Such training must: 

1. Be outcome-oriented and focused on an occupation goal specified in the individual service 
strategy; 

2. Be of sufficient duration to impart the skills needed to meet the occupational goal; and 
3. Result in attainment of a recognized postsecondary credential. 

Question #2: Is it possible to have an IET that is online for the students and then they take the 
certification at a testing site? 

Answer #2: It is possible that a component of an IET could be delivered online irrespective of 
the model being used (fully integrated, partially integrated, one instructor model, 
employer/community-based model). 

Question #3: Is there is a per student cost amount/limit that agencies need to use to determine 
their overall budget and numbers of students served? If not, how does an agency determine this? 
What are the parameters? 

Answer #3: No. In this competitive grant application, per student cost amount/limit is not 
applicable.  Agency will determine their request budget amount based on estimated cost to serve 
their students during the program year. The maximum allocation amounts are located 
in the Allocation Chart in the last tab of the Consolidated AGE & IELCE Workbook.  


